Vanliga frågor om Nacka24 elever som kommer från Nacka.
Länk till er som anmäler via Nacka24 ​​​​​​

Vanliga frågor för övriga kommuner

1. I vilken åldersgrupp ska mitt barn gå i?
Förskolegrupp är för elever som går på förskola (ca 6år)

Sedan har vi grupper efter vilken klass man går i tex årklass 1-3an (ca 7-9år) eller (4-6an ca 10-12år)

2. Varför olika priser för olika kommuner ?
Svar : Då vi har olika avtal med olika kommuner så bestämmer inte alltid vi avgiften, utan det kan vara en viss kommun.

3. Ni har bytt namn varför ?
Svar : Då vi har blivit en kulturskola får och kommer vi erbjuda mer än bara cirkus, därför har vi plockat bort ordet cirkusskola ur namnet så vår kursverksamhet för barn och ungdomar hetar Le Fou Kulturskola och vår vuxenträning heter annorlundaträning.
När vi gör proffisionella jobb så är vi Circus Le Fou AB.

4. Hur sker betalningen?
Elever från Nacka anmäler sig på Nackas hemsida och följer deras anvisningar.
Betalning sker endast direkt via internetbank. Du blir länkad via vår hemsida.

5. Hur långa är lektionerna?
De flesta cirkuslektioner är 75min som standard.

6. Kan man börja på cirkusskolan när som helst under en termin?

Vi har kursanmälan öppen i cirka två veckor efter terminsstart då man har möjlighet att anmäla sig i efterhand.  Vi har valt att göra så då det är viktigt att man är med från början och lär sig grunderna för att kunna utvecklas senare under terminens gång.

7. Mitt barn har ångrat sig och vill inte gå kan vi få pengarna tillbaka?
Är man Nacka elev gäller reglerna som Nacka har på sin sida.

Vi betalar normalt inte tillbaka då vi redan räknat med dessa pengar och bokat lärare.

Vi betalar tillbaka om vi ställer in en kurs eller om man får en långvarig sjukdom över halva terminen eller skada med läkarintyg, då betalar vi tillbaka för de missade gångerna. Minus administrativ kostnad på 350kr.

8. Hur ser en termin ut?

I våra vanliga grupper så delar vi upp terminen i tre delar ca 4-5 veckor per del.
Del 1 Alla får testa och träna på allt genom att vi går igenom de olika delarna i halvgrupp.
Del 2 De får själva välja vad de vill träna extra mycket på
Del 3 nummerträning och uppvisning

Under alla delar så har vi gemensam uppvärmning samt gemensamt avslut/stretch.

9. Vad är specialgrupp eller inriktingsgrupp

Detta är grupper med inriktning i luft tränar man tyg, ring, trapets mm.

akro är lite som gymnastik med inriktat på mattakro flickis handstående och parakrobatik.

Träningen är lite mer teknisk och eleven behöver kunna grunderna innan man börjar.

Obs! förkunskaper krävs i dessa grupper.

Info och regler för cirkusskolan och träning på Circus Le Fou AB

Information om behandling av personuppgifter hos Circus Le Fou AB.

Vi på Circus Le Fou AB lämnar inte ut era eller elevens uppgifter till andra än till tex myndigheter eller liknande instanser som kräver dessa för redovisning av tex sökta bidrag mm.
Vi skickar endast ut info om kurser och annat som är kopplat till Circus Le Fou AB.
Våra Lärare samt administrativ personal kommer ha tillgång till era/elevens uppgifter under det att de är elever hos oss för säkerhetens skull, då om en olycka händer behöver vi kunna komma i kontakt med målmän eller andra som är kopplade till personen i fråga.
Efter kursomgångens slut så kommer bara vissa nyckelpersoner i företaget ha tillgång till info då vi i vissa fall måste arkivera uppgifter i upp till 7år för redovisning mot staten eller myndigheter.

Mvh Kristoffer Sylwan

• Anmälan är bindande, ingen återbetalning sker
  • Nacka elever ska anmäla via Nacka komuns anmälningsystem
  • Inga föräldrar i lokalen under träning (då många barn får prestationsångest).
  • Behandla både tränare och elever med respekt.
  • Stör inte de andra som tränar i cirkushallen.
  • Ingen mat får ätas i träningshallen.
  • Alla kurser skall betalas i förskott.
  • Foto under lektioner får endast ske med godkännande från cirkustränarna.
  • Foto under öppen träning får endast tas med mobilkamera inga blixtar.
  • Utgör man en säkerhets risk till andra genom sitt agerande kan man stängas av från träningen.
  • Lyssnar man ej på läraren kan vi ringa målsman och be dem hämta eleven.
  • Administrativa kostnader 350kr för återbetalning.
  • Foton/film tagna under lektioner samt uppvisningar kan användas på hemsidan och i reklam för Cirkusskolan.

OBS!

De som ej följer dessa regler kan efter tillsägelse uteslutas från träningarna utan återbetalning.

Ångerrätt

Vi har gått över till kortbetalning direkt vid anmälan, då vi ej kan ha flera system samtidigt.

Under kursverksamhet så svarar vi på mail ungefär två gånger i veckan och under loven mer sporadiskt.

När man har betalat så skickas en bekräftelse på att betalningen är godkänd och detta är den bekräftelsen man får.

Vi använder oss inte utav någon kölista på cirkusskolan.

Vi har 7-års gräns på lovkurser som anordnas dvs. under påsklov, sommarlov o.s.v.

Det är bra att ha mjuka gympakläder på sig. Gärna t-shirt (ej linne) och långbyxor eller trekvartsbyxor (ej shorts) då rep från trapets mm kan ge skavsår i knäveck eller armhålor. Ta gärna med vattenflaska men lämna den vid skohyllan (ta ej in i lokalen). Det är även bra om man ätit en frukt eller macka innan lektionen då det går åt mycket energi på cirkusen.

Full återbetalning sker endast om en kurs ställs in, byter tid eller dag.
Vid längre sjukdom (minst 4 tillfällen i rad) styrkt med läkarintyg återbetalas för de gånger man ej kan deltaga minus administrativa kostnader.
Vid skada/sjukdom som gör att man ej kan delta på hela terminen betalas kursavgiften minus administrativa kostnader tillbaka.
Administrativa kostnader 350kr för återbetalning.